Je werkt hard, bent positief ingesteld, gemotiveerd, zelfverzekerd en flexibel. Als jij jezelf zo beschrijft, dan ben je een LinkedIn-pagina om van te kotsen. Natuurlijk is het goed dat je over die eigenschappen beschikt, maar eigenlijk is dat meer logisch dan bijzonder.

Wat je echt wil, is met kop en schouders boven de rest uitsteken. Makkelijker gezegd dan gedaan, kunnen we je vertellen. Vandaar dat we je zes eigenschappen geven, die je – als je ze meester bent – echt verder zullen helpen op je werk.

1. Betrouwbaar

Betrouwbaar zijn is heel belangrijk voor de productiviteit. Als je namelijk niet op deadline kunt werken en verantwoordelijkheid kunt nemen, dan kan je team ook niet leveren wat er gevraagd wordt. Een baas wendt zich in moeilijke tijden tot een betrouwbare werknemer en als er een promotie in het spel is dan staat de betrouwbare werknemer bovenaan.

2. Bewonderenswaardig

Bewonderenswaardig kun je zijn op twee manieren: je werkt je kapot of je bent er voor je collega’s. De laatste manier is het lastigst en je hebt er meer aan dan je zult denken. Probeer je collega’s op sociaal gebied te leren kennen en als er zich een probleem voordoet op kantoor probeer je te helpen. Hoe meer respect je voor je collega’s hebt, hoe bewonderenswaardiger je in hun ogen wordt.

3. Eerlijk

Lieg niet. Gewoon nooit. Je baas ruikt een leugen al op een kilometer afstand en zal zelfs door het kleinste leugentje elk greintje respect voor je verliezen. Of je nou tegen een klant spreek of intern, authenticiteit en transparantie zijn heel belangrijk op het werk. Niet alleen verloopt je werk soepeler, maar ook zal er een sfeer hangen waarin iedereen zich comfortabel voelt.

4. Bescheiden

Ja, je bent geweldig. Inderdaad, je hebt fantastisch werk geleverd. Maar dat wil echt niemand horen. Blijf bescheiden over je prestaties laat je werk spreken voor jou.

5. Effectief

Een goede werknemer doet niet alleen het minimale en gaat dan naar huis. Probeer wat je elke dag moet doen naar een hoger niveau te tillen. Deel je visie en praat over wat er volgens jou beter zou kunnen. Groei in je rol. Iemand die geen passie voor het vak heeft zal nooit een promotie krijgen.

6. Strategisch

Voor alles is een plan nodig. Als je ergens wil komen, dan moet je weten hoe je dat wil doen. Neem zo nu en dan een risico om jouw plan uit te laten komen. Vooral onafhankelijk denken zal je verder brengen dan het werken in een voorgekauwd format.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here