Taitettavat laitteet aiotaan saada markkinoille ennen ensi vuoden puoltaväliä

ETELÄKOREALAINEN elektroniikkayhtiö Samsung esitteli keskiviikkona uutta taitettavaa älypuhelinmallia teknologia-alan konferenssissa San Franciscossa Yhdysvalloissa. Yhtiö kehotti ohjelmoijia kehittämään siihen sovelluksia.

Yhtiö julkisti myös uutta näyttötekniikkaa taitettaviin puhelimiin ja kertoi tekevänsä järjestelmän kehitystyössä yhdysvaltalaisen teknologiajätti Googlen kanssa. Samsung käyttää mobiililaitteissaan Googlen kehittämää Android-käyttöjärjestelmää.

Taitettavien puhelimien on tarkoitus mahdollistaa suurehkojen näyttöjen käyttäminen pienissä laitteissa. Näin laitteilla voisi tehdä aiempaa mutkikkaampia asioita.

SAMSUNG on yksi harvoista yhtiöistä, jotka ovat kertoneet aikovansa tuoda taitettavia puhelimia markkinoille lähiaikoina. Yhtiö ei ole kertonut, milloin tällaiset laitteet tulisivat markkinoille, mutta asiantuntijat ovat arvioineet ajankohdaksi vuoden 2019 ensimmäistä puoliskoa.

Android-käyttöjärjestelmän suunnittelusta vastaava Googlen varatoimitusjohtaja Dave Burke vahvisti aikatauluarvion erillisessä Googlen konferenssissa, joka pidettiin Kaliforniassa.

”Se on jännittävä idea, ja odotamme näkevämme taitettavia tuotteita useilta Android-valmistajilta”, Burke sanoi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here