Keski-istuin, epäsymmetriaa, sähköä ja muotoretroa. Siinä muutama mahdollinen poiminta kun riviin laitetaan yksi saksalainen ja kaksi ranskalaista konseptiautoa.

Audi PB18 e-tron esiteltiin Yhdysvalloissa loppukesästä ja mutta tämä seuraavan sukupolven rata- ja katuauton risteytys saatiin nähtäville myös Euroopaan. Täyssähköisen konseptin erikoisuus on sivusuunnassa liukuva kuljettajan istuin, joka tekee tarvittaessa tilaa matkustajan istuimelle – yksin ajaessaan kuljettaja saa nauttia rata-auton keskiohjaamosta. Autolle kerrotaan 500 kilometrin toimintamatka ja himpun yli kahden sekunnin 0-100 km/h kiihtyvyys.

Audi PB18 e-tron. (KUVA: Harry Kuurio)

Citroënista irtautuneen DS-luksusmerkin tuoreimpia julkisuuteen päätyneitä visioita edustaa DS X E-Tense, joka oli yhtä lailla niin visio tulevaisuudesta kuin valoshow ja elämys. Kolmepaikkainen näkemys autoilun tulevaisuudesta kurottaa vuoteen 2035, jolloin kulkine voi olla epäsymmetrinen leveyssuunnassa. Höyhenenkevyeksi kuvaillun sähköauton teho on katukäytössä 540 hevosvoimaa, ratamoodissa hulppeat 1360! Tätä tavoitetta tukee DS:n nykyinen Formula E -projekti. Avantgardistisen luomuksen kori on tietenkin hiilikuitua, ja ohjaamo häkellyttävän ylellinen.

DS X E-Tense. (KUVA: Harry Kuurio)

Peugeotilla uusinta konseptiantia edustaa e-Legend. Kuten nimestä voi päätellä, tämäkin tutkielma on sähköinen. Kaksiovinen coupé tuo erehtymättömästi mieleen 1970-luvun Peugeot 504-mallin. Nelivetoisen auton pyörät liikuttavat sitä 450 hevosvoiman teholla – jos vain tämä haave muuttuisi joskus todeksi. Aivan mahdotonta se ei ehkä ole, sillä PSA:lla on parhaillaan menossa vahva sähköistymisen kausi, varsinkin pistokehybridien saralla. Peugeotin muotoilujohtaja Gilles Vidalin mukaan e-Legend ei kuitenkaan ole retroauto, vaan tukevasti tulevaisuuteen nojaava konsepti.

Peugeot e-Legend. (KUVA: Harry Kuurio)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here