Netflix heeft weer een nieuwe serie voor ons in petto, waar je deze herfst een weekend voor op de bank doorbrengt. De serie La Forêt, die nu op Netflix staat, is een zesdelige Franse miniserie die zich afspeelt in de Franse Ardennen. Het onheilspellende misdaaddrama gaat over de verdwijning van eerst één en later nog twee meisjes in een kleine dorpsgemeenschap.

In Montfaucon, een rustig dorpje in de Ardennen, verdwijnt de zestienjarige Jennifer in het bos. De Franse lerares Eve Mendel (Alexia Barlier) alarmeert de lokale politie, omdat Jennifer haar om hulp vroeg. Politiekapitein en alleenstaande vader Gaspard Deker (Samuel Labarthe) gaat samen met Virginie Musso (Suzanne Clément), een lokale agente, op zoek naar het mysterie rondom de verdwijning. Mendel helpt hen bij het onderzoek, maar zijzelf heeft een vreemd verleden: ze is ooit ten vondeling gelegd in hetzelfde bos waar Jennifer wordt vermist.

Jennifers vriendinnen Océane en Maya zijn ervan overtuigd dat hun vriendin zal terugkeren. Wanneer het lijk van Jennifer wordt gevonden, zijn ook de twee jonge meisjes van huis weggelopen…

La Forêt lijkt op het eerste gezicht een grauwe en middelmatige serie, maar is eigenlijk een uiterst mysterieuze misdaadserie. Scène na scène slagen de makers er in om je steeds ongeruster te maken. Telkens blijkt een personage te liegen en is elke dorpsbewoner de revue gepasseerd als mogelijke verdachte. Klinkt een beetje als de serie Broadchurch, niet?

Montfaucon is een typische blanke gemeenschap: de inwoners beschermen elkaar, maar tegelijkertijd hebben ze een lange geschiedenis van vetes en jaloezie onderling. De spanningen tussen dorpsbewoners zijn terugkerend in La Forêt.

La Forêt bezorgt je een nare nasmaak, maar door het sterk staaltje recherchewerk en de intriges in het dorp blijf je kijken. Je zult vanaf nu nooit meer hetzelfde kijken naar het tripje naar de Ardennen in je jeugd…

Ben je benieuwd geraakt? Bekijk hieronder de teaser van La Forêt:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here