Loop je ook al weken rond met een kriebelhoest en helpen middeltjes zoals hoestdrank, paracetamol en keelpastilles niet? Dan hebben wij een bijzonder lekkere én gezellige oplossing. Volgens Dr. William Schaffner, van het Vanderbilt University Medical center, biedt whiskey namelijk de uitkomst.

Het geheim van whisky bij kriebelhoest zit ‘m in het feit dat whisky ervoor zorgt dat je bloedvaten uitzetten, waardoor de infectie in je keel sneller wordt teruggedrongen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een ouderwets glaasje single malt, maar onze voorkeur gaat toch echt uit naar de Hot Toddy.

Hoe dat smaakt? Denk aan een warme, ietwat zure thee met een flink potente whisky, opgekruid met kaneel, suiker en steranijs. Neem het van ons aan: dit smaakt lekkerder dan dat het klinkt!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here