Historia tuntee useita ikäviä tapahtumia, jotka ovat käyneet toteen “epäonnen päivänä.”

Tänään on perjantai 13. päivä, joka tunnetaan kansainvälisesti epäonnen päivänä. Kokosimme yhteen historian varrelta hurjia sattumuksia, jotka ovat tapahtuneet juuri kyseisenä epäonnen päivänä.

Riemu miljoonaperinnöstä mureni hetkessä

13. joulukuuta vuonna 1995 amerikkalaismies nimeltään Joshua Dudleyoli arvostetussa museossa, kunnes hän sai puhelun, jossa kerrottiin hänen perivän edesmenneeltä sedältään noin 2,8 miljoonan euron omaisuuden.

Tiedon kuultuaan Dudley aloitti holtittoman riemuntanssin, jonka seurauksena hän aiheutti noin 3,7 miljoonan euron vahingot museossa. Tapauksesta uutisoi The Guardian.

Loistoristeilijä ajoi karille

Loistoristeilijä Costa Concordia ajoi karille perjantaina 13. tammikuuta 2012 Toscanan rannikolla Italiassa ja upposi osittain. Onnettomuudessa kuoli 32 ihmistä ja loukkaantuneita oli 64 henkeä.

Costa Concordian kapteeni tuomittiin 16 vuodeksi vankeuteen kuolemantuottamuksista, haaksirikon aiheuttamisesta sekä aluksen hylkäämisestä ennen kuin matkustajat ja miehistön jäsenet oli evakuoitu. Tuomioista uutisoi esimerkiksi Yle.

Kapteeni oli aiemmin väittänyt, että hän olisi aluksen kallistuessa vahingossa pudonnut pelastusveneeseen.

Kodin lattia romahti aiheuttaen kuoleman

Koko päivän viettäminen kotona perjantaina 13. elokuuta vuonna 1976 ei tietojen mukaan suojellut miestä nimeltään Daz Baxteria, joka pelkäsi epäonnen päivää. Bustlen mukaan Baxterin kodin lattia romahti ja mies putosi kuuden kerroksen mittaisen matkan. Se jäi valitettavasti hänen viimeisekseen.

Leikkaaja aiheutti tuhoa miljoonaelokuvalle

Perjantaina 13. marraskuuta 2015 amerikkalainen elokuvaleikkaaja poisti vahingossa huomattavasti materiaalia Star Wars: The Force Awakens -elokuvasta, jota hän oli leikkaamassa. Poistettua materiaalia ei pystynyt enää saamaan takaisin.

Vahinko tapahtui huonon tuurin kautta, kun leikkaaja oli samalla niistämässä nenäänsä. Tapauksesta kertoo The Guardian.

Lento-onnettomuus johti kannibalismiin

Perjantaina 13. lokakuuta 1972 tapahtui tuhoisa lento-onnettomuus Etelä-Amerikassa. Koneessa oli 45 matkustajaa, joista osa selviytyi onnettomuudesta, mutta he eksyivät Andien vuoristoon. Siellä he joutuivat turvautumaan kannibalismiin selvitäkseen hengissä, ennen kuin eloonjääneet pelastettiin 72 päivää myöhemmin. Tapauksesta uutisoi Bustle.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here