Når er det billigst å reise, lurer du kanskje på? Svaret er: Akkurat nå!

Trøtt? Lei? Vil du bare vekk fra alt? Bare reis av gårde, da vel! Nå! De siste ukene i november og den første perioden nå i desember er nemlig noen av de ukene i året da du kan komme deg til sol og varme for en slikk og ingenting – uten å måtte bo på et sjuskete hotell i et anleggsområde.

Nå er nemlig mange nordmenn opptatt med både eksamener, adventsforberedelser og sju slag av både småkaker og julebord – og har brukt opp mesteparten av de neste ukers budsjett på å komme seg hjem, eller bort hjemmefra, til jul. Derfor er det nå du bør ta deg en uke på Kanariøyene for et par tusenlapper – eller doble, og komme deg helt til Mexico eller Thailand. Sjekk for eksempel restplass.no.

Les også:  Stor strandguide til Sri Lanka

Catalonia taper turister

Det er også nå det er billig å reise på storbyferie. Gjerne langt sør! Byen som nok gir deg mest tilbake for pengene akkurat nå, er nemlig Barcelona. Catalonias noe tafatte forsøk på frigjøring har nemlig bare lykkes på ett, dog noe utilsiktet punkt – nemlig i å frigjøre seg fra den overveldende massen av turister som har hjemsøkt byen de siste årene.

Og mens turistene sitter på gjerdet, eller på et fly til Roma i stedet, bør du benytte sjansen til å oppleve en av Europas aller mest populære byer, i denne sjeldne lommen av turistfred. For jo da, de kommer snart tilbake, massene. Vi fant nylig både flybilletter under tusenlappen og flotte hoteller til under 700 kroner natta.

London, Vilnius eller New York?

Vil du også sitte på gjerdet litt til, kan du for eksempel fly ribbefritt til Madrid i stedet. Også her kastes rimelige billetter etter deg for tida, og det er godt med hotellrom. Men du kan også fly til London, Vilnius, Dublin eller Amsterdam og en rekke andre europeiske byer for noen skarve hundrelapper. Inkludert til Warszawa – som kan friste med kort flytid, bra shopping og som er en av de byene i Europa der du får mest hotell for pengene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eller ta en førjulstur til New York, som du for tida kan få til under 2500 kr tur-retur. På nettstedet www.flybilligst.com er det veldig enkelt å se hvor det er billigst å fly akkurat nå, og når du får de gunstigste avgangene til hvert reisemål.

Har du en storbyferie i kikkerten, bør du imidlertid trå litt mer varsomt. Nå er det nemlig høysesong for julebyene, spesielt de som er kjent for flotte julemarkeder og bra shopping. De fleste hotellene i populære julebyer som Hamburg og Lübeck har vært utsolgt i alle helgene før jul i lange tider. Derfor bør du også ta en liten sjekk på hotellprisene i de aktuelle dagene, før du kaster deg over den rasende billige flybilletter. Eller satse på å ta unna juleshoppingen i ukedagene i stedet.

Og ikke vent med å bestille verken vinterferie eller sommerferien til jula. Romjula er nemlig høysesong for å bestille ferieturene for neste år. Og det vet både flyselskapene og pakketurselskapene veldig godt, så da kommer de til å skru opp prisene betraktelig. Og noen andre til å snyte deg for favoritthotellet ditt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når får du billigst ferie?

Storbyferier

Storbyferier er ofte dyrest første halvdel av høsten og i siste halvdel av våren. Men vinteren er også en fin storbyferie-tid, om du liker å oppleve museer, shopping og kultur uten trengsel. Da er også ofte prisene på fly og hotellrom billigere.

I sommerferien kan du derimot ofte få gode priser på både flybilletter og hotell i byer som har mange forretningsreisende, som London, Brussel, Madrid, Hamburg og Stockholm, spesielt i helgene. Skal du ligge over til mandag, kan du gjøre kupp på fine forretningshoteller, siden det er da etterspørselen er lavest.

Populære byer for fritidsreisende, som Budapest, Praha og Roma, er som regel billigst i ukedagene. Tirsdag, onsdag og lørdag er da ofte fine dager å fly på.

Charterturer

Det kommer ofte mange gode chartertilbud helt i begynnelsen av januar. Det er også ofte billige charterturer å få tak i april (utenom påske) og rundt slutten av mai og i begynnelsen av juni. Deretter kan du få rimelige reiser etter at skoleferien har sluttet i august, fram til begynnelsen av september. De siste lavpriskuppene kommer i månedsskiftet november/desember. Og husk å bestille sommerferien FØR romjula, når alle andre gjør det!

Skiferier

Skal du til Alpene, får du ofte best priser de to første ukene i januar. Etter påske og i april er det også fortsatt nydelig skiføre mange høytliggende steder, sola varmer og prisene er lavere! Det gjelder også i Norge.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here