Norske kunder kan nå reservere den elektriske SUV-en fra Mercedes som de første og eneste i verden.

Norge blir det første og eneste landet i verden som får en en reservasjonsløsning for den kommende elbilen Mercedes EQC. For et depositum på 20 019 kroner får du en plass i køen.

Modellen er den første batterielektriske bilen under det nye merkenavnet EQ, som innen 2022 vil telle totalt syv modeller, fra kompaktsegmentet til større SUV-er.

Produksjonsmodellen EQC blir på størrelse med dagens GLC og får et design sterkt inspirert av «Concept EQ». Fronten får sannsynligvis en ny lyssignatur med sort panelgrill og en opplyst hvit stjerne i sentrum og tilsvarende design bak. Mercedes vil også ta i bruk LED og fiberoptikk for å understreke bilens elektriske signatur.

Konseptbilen har to elektriske motorer plassert på front- og bakakselen med batteripakken installert lavt mellom akslingene. Elektromotorene produserer inntil 300 Kw (408 hk) med et dreiemoment på 700 Nm. 0-100 km/t skal gå unna på fem sekunder. Mercedes oppgir en rekkevidde på 500 kilometer for konseptbilen. Bilen er klargjort for lading via hurtigladestasjoner, veggboks i hjemmet og induksjonslading. Med «Mercedes-Benz energy storage unit» vil hjem med egne solcellepaneler kunne benytte «grønn» overskuddsproduksjon for lading, uavhengig av det konvensjonelle strømnettet. Betydelig redusert ladetid kommer med innføringen av hurtiglading via Combined Charging System (CCS). Den europeiske ladestandarden tillater rask lading med en langt større kapasitet enn i dag. Foreløpig ladekapasitet strekker seg fra 50 opp til 150 kW, men på noe sikt er ladekapasitet på inntil 300 kW planlagt.

Den nye generasjonen elbiler baseres på en arkitektur spesielt utviklet for batteridrevne modeller, med smart bruk av stål, aluminium og karbonfiber.

På bilmessen i Frankfurt avduket Mercedes nylig også en elbil i kompaktbilsegmentet med navn Concept EQA. Konseptmodellen har to elektromotorer som tilsammen yter 270 hestekrefter, har firehjulsdrift og får en rekkevidde omkring 400 km. Konseptet avslører konturene av en ny elbil i kompaktbilsegmentet. Det er ikke indikert når Concept EQA kommer på markedet, men innen 2022 skal Mercedes og Smart ha 10 helelektriske modeller tilgjengelig for bestilling.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here